Een korte uitleg over Lotta's weekmenu voor week 37
Van huis uit hebben we liefde voor koken meegekregen. Er werd altijd weer een gelegenheid aangegrepen om een heerlijke avond met smakelijke hapjes te organiseren.
Thuis waren de rollen waren altijd best strikt verdeeld. Lotta kookte doordeweeks en zondag, maar de visgerechten waren voor Ben (Lotta’s man). Dat deed hij altijd netjes apart in een schuurtje, waar een kooktoestel stond, zodat het huis niet naar vis rook. Zelfs op oudere leeftijd was hij nog actief aan het koken en nam hij z’n scottle braai mee omdat een lekker visje te bakken in de tuin. Dan maakte ze bijvoorbeeld hete garnalen of een ander visprutje.
We hebben dit authentieke pilaf gerecht van Lotta overgenomen. In de kookboeken wordt het vaak met kip gemaakt, maar dit recept van Lotta is met gehakt. Na een ontmoeting met een Hongaarse vrouw heeft ze de pilaf heel vaak gemaakt, en we vinden het erg lekker. We vinden het bijzonder dit met jullie te delen, vooral nu de perziken volop in de schappen van de winkels liggen.
Om in het thema te blijven, hebben we de perziken in meerdere gerechten gebruikt. Veel plezier met ons menu!
Djuun